2020-08-20 10:45:15• hírek • közlemény

Megnyitotta kapuit az idősgondozó napközi központ

Augusztus 19-én nyitotta meg kapuit a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet közös projektjének köszönhető idősgondozó napközi központ, amelynek kialakítása európai uniós alapokból lett finanszírozva.

A megnyitón Kereskényi Gábor polgármester, valamint Román János és Adrian Balaj igazgatók köszöntötték a résztvevőket: „Erkölcsi kötelességünk az időseink ápolása, és mindent meg kell tegyünk azért, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsuk számukra. A Jiului utcai épület az önkormányzat tulajdonában van, a mai naptól kezdve azonban az idősek közössége veszi birtokba, az ő napjaikat teszi majd szebbé, és kényelmesebbé. Ez egy rendkívül fontos projekt számunkra, hiszen mint azt korábban mondtam, azok akik egyedül, vagy nehéz szociális helyzetben vannak, megérdemlik a segítséget. Ennek az uniós projektnek köszönhetően nemcsak az épületet sikerült rendbe hoznunk, de beszereztük a szükséges felszereléseket is, és szakképzett személyzet dolgozik majd a szépkorúakért.” – nyilatkozta Kereskényi Gábor.


A beruházás összértéke 2.786.616,39 lej, és 164, 65 év alatti személy jut megfelelő ellátáshoz általa. „Ahol jó és szorgalmas emberek együtt dolgoznak, a legnehezebb napok is könnyűnek tűnnek. Ahol pedig problémás, nehéz emberek vannak összezárva, ott minden pillanat egy szenvedés. Mi örömmel vettünk részt ebben a projektben, és köszönöm a polgármester úrnak, az igazgatóság csapatának, hogy ebben a nehéz időszakban is bizonyították, hogy összefogással igenis eredményt lehet elérni. Kedves szépkorúak, kívánom, hogy érezzék jól magukat ebben az otthonban. - mondta köszöntőjében Román János vezérigazgató.






 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: